Summerday

2016-07-17 10:59:05
Sitter just nu på jobb då jag kom.. ja ca 1 h för tidigt. Men som sagt, hellre för tidigt än försent.. Är lite nere över att sommaren typ är över.. Bara kolla vädret nu i juli, verkligen tråkigt. Så nu har jag semester v 29 och har nyligen bokat ännu en resa till Barcelona, påvägen hem skal vi inom Venedig en sväng .. för at.. ja jag kan och tåg biljetterna dit var sjukt billiga (40€) tur retur från Bologna där vi landar. Totally worth it. Men ska kila vidare.. här är lite bilder jag fick ihop från senaste fotograferingen med Agnes Orre. Enjoy :)))
 
 
 
 

Kardemummabullar

2016-07-13 23:38:00
Efter att jobbat väldigt mycket den senaste tiden så har man gått ut från matvanorna en hel del som är sjukt negativt för min del. Har även lyckats fläska på mig 4 kg men ber till högre krafter att det bara är vattenvikt (yeah right).
 
Iallafall, så fick en av mina arbetskamerater ett jobb på ett annat ställe och avslutade sitt sista pass med att bjuda på kardemumma längd (Tack Amanda). Vilket till min förvåning va väldigt väääääldigt gott (jag är inte så insatt i bullar och längder), så på min lilla ledighet tog jag beslutet att samla lite energi och baka..
 
jag började så sakta och värst efter 2 h hade jag fina nybakade bullar. Men, de va väldigt torra :( alltså hade jäst dem för mycket och haft dem i ugnen ett tag. Men de blev uppätna ändå :) Dagen efter så hade min styvfar smakat en av dem och bett mig baka ytteligare 10 st till gubbarna på jobbet. Så ännu en gång, samla energi, baka. Denna gången blev de perfekta. Verkligen... saftiga bullar ! så skrev mitt egna lilla recept på de jag gjorde eftersom de blev så himla bra......
 
                
 
Jag skriver upp receptet på ingredienser jag andvände men man kan säkert byta ut dem.
 
Recept
Kardemummabullar ca 10 st
 
Degen:
2.5 dl  standardmjölk
75 g mjölkfritt smör
25 (halv jästkub)  g färsk jäs
0,75 dl rårörs bruntsocker
1 tsk malen kardemumma+pulver kardemumma
1/4 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
 
fyllningen:
 
Fyllning:

100 g smält smör
1 msk malen kanel

2 msk Kardemumma malen och pulver

0,5 dl rårörs socker

1 st ägg till pensling

1.Värm mjölken tills den blir fingervarmt, jag värmde den i mikron på några sekunder. Och smält smöret, blanda dessa och sedan smula ner jästen.

2.Häll i rårörs sockret och sedan resten av torr produkterna. Testa dig fram med hur mycket mjöl som behövs.

3. Knåda till en jämn deg sedan låt den jäsa i 45 min.

4.Börja med fyllningen,då smälter man smöret sedan resten av produkterna till en smörliknande konstistens.

5.Kavla ut degen ca 0.5 cm smal och längre på längden då den skal vikas dubbel. 

6.Bre på fyllningen på båda sidorna, sedan vik den på mitten. skär sedan 10 remsar. Snurra remsorna och lägg dem i en muffinform (då det är smidigt om man skal ta med sig eller ge bort).

7. Sedan låter man de jäsa ytteligare 15 min, sedan pensla på med ägg och strö med malen kardemumma och socker.

 

Super unhealthy but good.