Kardemummabullar
75 g mjölkfritt smör
25 (halv jästkub) g färsk jäs
1 tsk malen kardemumma+pulver kardemumma
1/4 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
Fyllning:
100 g smält smör
1 msk malen kanel
2 msk Kardemumma malen och pulver
0,5 dl rårörs socker
1 st ägg till pensling
1.Värm mjölken tills den blir fingervarmt, jag värmde den i mikron på några sekunder. Och smält smöret, blanda dessa och sedan smula ner jästen.
2.Häll i rårörs sockret och sedan resten av torr produkterna. Testa dig fram med hur mycket mjöl som behövs.
3. Knåda till en jämn deg sedan låt den jäsa i 45 min.
4.Börja med fyllningen,då smälter man smöret sedan resten av produkterna till en smörliknande konstistens.
5.Kavla ut degen ca 0.5 cm smal och längre på längden då den skal vikas dubbel.
6.Bre på fyllningen på båda sidorna, sedan vik den på mitten. skär sedan 10 remsar. Snurra remsorna och lägg dem i en muffinform (då det är smidigt om man skal ta med sig eller ge bort).
7. Sedan låter man de jäsa ytteligare 15 min, sedan pensla på med ägg och strö med malen kardemumma och socker.
Super unhealthy but good.
Jag tror nog aldrig jag ätit kardemummabullar tidigare :o Ska nog ta och testa detta ^^